Denk je aan zelfdoding?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten.

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons Teletolk
Bel of chat met ons
Zoeken

Toegankelijkheid

Openbare voorzieningen moeten bruikbaar en toegankelijk zijn voor iedereen. Net zoals een gebouw rolstoeltoegankelijk moet zijn, moet een website of mobiele app ook bediend kunnen worden door mensen met een beperking. Dit kunnen bijvoorbeeld visuele, auditieve of motorische beperkingen zijn. Denk aan slechtzienden, doven en slechthorenden en mensen die hun handen niet of in beperkte mate kunnen gebruiken. Ook cognitieve factoren spelen een rol: is de inhoud voor iedereen te begrijpen?

113.nl werkt hard om de website zo toegankelijk mogelijk te maken. We volgen de richtlijnen van de overheid om de website voor iedereen toegankelijk te maken.

Toegankelijkheidsverklaring

De website 113.nl voldoet aan de toegankelijkheidseisen van digitoegankelijk.nl op status B.

Status toegankelijkheidslabel van Stichting 113 Zelfmoordpreventie. Volg de link voor de volledige toegankelijkheidsverklaring.

Bekijk de volledige verklaring op toegankelijkheidsverklaring.nl

Aanpak om de toegankelijkheid verder te bevorderen

Om de toegankelijkheid van113.nl verder te verbeteren, hebben we de volgende maatregelen genomen:

  • Inventarisatie en verbetering: Alle bestaande onderdelen van de website die nog niet volledig toegankelijk zijn, zijn in kaart gebracht. Deze worden stapsgewijs aangepakt, met prioriteit op basis van de impact.
  • Toetsing van nieuwe onderdelen: Nieuwe modules en functionaliteiten worden vooraf getoetst aan de toegankelijkheidseisen voordat ze op de website worden gepubliceerd. Zo zorgen we ervoor dat de website toegankelijk blijft voor iedereen.

Probleem met de toegankelijkheid

Ondanks de maatregelen die wij hebben genomen om onze website toegankelijk te maken, kunt u mogelijk toch een toegankelijkheidsprobleem ervaren. Laat het ons weten via [email protected] zodat we dit kunnen onderzoeken en verbeteren.