Een kwart van de LHB’ers geeft aan dat hun doodswens of zelfmoordgedachten in belangrijke mate te maken hebben met hun geaardheid. Dat je door jouw biseksualiteit en de soms negatieve ervaringen die hieruit voortvloeien, bijvoorbeeld na je coming out, in een depressie raakt en misschien zelfs een doodswens hebt, is jammer genoeg geen uitzondering. Uit onderzoek is gebleken dat lesbische en biseksuele meisjes 1,5 keer vaker een zelfmoordpoging doen dan homojongens.
Heb je een doodswens, blijf er dan niet mee zitten. Neem contact met ons op.
Je valt op een persoon, niet op een man of vrouw. Met andere woorden, je bent bi. Dat is verwarrend, want het is niet gebruikelijk. Je bent anders dan de rest. Mensen denken soms dat je als bi niet kunt of wilt kiezen. Maar er valt voor jou niets te kiezen. Je bent zoals je bent. En kom je uit de kast, dan ervaar je veel weerstand. Door verwarrende gevoelens en negatieve ervaringen kun je vastlopen. Soms weet je niet meer hoe je zelf uit deze situatie moet komen.
Jouw coming out is een moedige stap. Mensen moeten accepteren wie en hoe je bent. Maar vaak doen ze dit niet. Door negatieve reacties kun je in een negatieve spiraal terechtkomen. Een depressie krijgen of zelfs dood willen. Zoek hulp om je beter te voelen. Niemand kan alles alleen doen. Praat met iemand die je vertrouwt en je kan begeleiden naar professionele hulp.
Je hebt verschillende soorten professionele hulp. 113 is er voor jou als de drempel naar de reguliere gezondheidszorg te hoog is. Bij ons kun je terecht vanuit je eigen huis, anoniem en vertrouwelijk. Onze hulpverleners van de hulplijn staan 24/7 voor je klaar. En als het nodig is verbinden ze je door met een psycholoog. Ook voor kortdurende online therapie via chat, telefoon of e-mail kun je bij ons terecht. Dus neem contact op als je hulp zoekt. je kunt je ook aanmelden voor online coaching.