Ben je bezig met de vraag ‘ben ik biseksueel’? Dan zit je waarschijnlijk in een periode in je leven waarin je veel vragen hebt over je geaardheid. Dat kan veel stress opleveren. Wellicht pieker je veel. Neem iemand in vertrouwen waar jij je veilig bij voelt en praat over je gevoelens. Praten kan enorm opluchten.
Zit je zo vast in jouw eigen gedachten dat de dood een uitweg lijkt? Ook dan is het belangrijk dat je je gedachten deelt met iemand in je omgeving. Dat kan een familielid zijn, een vriend of vriendin of de huisarts. Wil je liever helemaal anoniem over jouw gedachten aan de dood met iemand praten? Dat kan natuurlijk ook. Neem dan contact op met onze hulplijn door te bellen naar 0800-0113 of te chatten met een van de hulpverleners. Wij staan altijd open voor een gesprek.
De definitie van biseksualiteit is dat je je aangetrokken voelt tot zowel mannen als vrouwen. Je kunt je bijvoorbeeld meer aangetrokken voelen tot mannen in het algemeen, maar vrouwen ook aantrekkelijk vinden of juist andersom. Tien tot vijftien procent van de bevolking in Nederland heeft biseksuele gevoelens. Deze gevoelens kunnen er met vlagen zijn of juist altijd sterk aanwezig zijn. Biseksuelen ontdekken vaak later dan homoseksuelen of heteroseksuelen tot wie ze zich aangetrokken voelen. Gelukkig is biseksualiteit geen taboe meer in Nederland, toch ervaren biseksuelen veel emotionele druk en stress bij hun coming-out. Worstel jij met je gevoelens en denk je daardoor wel eens aan de dood? Weet dat je altijd anoniem kunt praten met onze hulpverleners van de hulplijn. Bel 0800-0113 of chat met ons.
Biseksualiteit is je aangetrokken voelen tot zowel mannen als vrouwen op romantisch, fysiek of emotioneel gebied. Het verschil met heteroseksualiteit is dat je als heteroseksueel je alleen aangetrokken voelt tot mensen van het andere geslacht. In de meeste culturen en geloofsvormen wordt heteroseksualiteit als normaal gezien en in sommige geloven zelfs als de norm. Hierdoor kun je je als biseksueel niet geaccepteerd voelen en daardoor worstelen met je gevoelens. Weet dat jij precies goed bent zoals je bent. Voel jij dit niet zo en worstel je je met je geaardheid? Soms zelfs zo erg dat de dood een uitweg lijkt? Neem dan contact op met 113 Zelfmoordpreventie. Onze hulpverleners staan 24/7 open voor een oordeelvrij en open gesprek. Een goed gesprek kan enorm opluchten. Weet dat je er nooit alleen voor staat. Er zijn altijd mensen in je omgeving die je willen helpen ook al heb je soms het gevoel van niet. Door over je gevoelens te praten worden je gedachten geordend en alleen al een luisterend oor kan al enorm helpen.