Denk je aan zelfdoding?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen.

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Choking challenge

De choking challenge kan verslavend zijn, vooral als je de roes gebruikt om je problemen niet te voelen. Voorkom zelfdoding en bel 0800-0113 of chat voor gratis hulp.

Choking challenge

Ieder jaar overlijden mensen aan de choking challenge, vooral kinderen en jongeren. Maar wat is de choking challenge en waarom is de choking game challenge gevaarlijk? Zeker bij mensen met ernstige problemen kan het een manier zijn om je problemen een tijdje niet te voelen. Maar je kunt je problemen en eventuele gedachten aan zelfdoding op een andere manier aanpakken. Voor gratis en anonieme hulp bij suïcidegedachten kun je dag en nacht terecht bij 113 via 0800-0113 en chat

Wat is de choking challenge?

Deelnemers aan de choking challenge (ook wel choking game challenge genoemd) wurgen zichzelf en laten weer los vlak voor ze buiten bewustzijn raken. Dit geeft een euforische roes en kan daardoor verslavend zijn. De choking challenge is bovendien levensgevaarlijk. Kinderen en jongeren kunnen de risico’s vaak niet goed inschatten. Ook weten ze niet goed hoe ze nee kunnen zeggen als ze uitgedaagd worden om de choking challenge te doen. De Kindertelefoon kan hierbij helpen.

Risico’s van de choking game challenge

Door het dichtdrukken van je halsslagaders stroomt er veel minder bloed naar je hersenen. Je hersenen raken beschadigd door het zuurstofgebrek. Daardoor kun je bijvoorbeeld problemen krijgen met je concentratie en gedrag. Ook overlijden er ieder jaar mensen aan de gevolgen van de choking challenge. Er gaan veel filmpjes rond op internet en social media waarbij mensen uitleg geven over de challenge. Maar filmpjes waarin het misgaat worden meestal niet geplaatst, dus de risico's zie je niet.

Hulp als je verslaafd bent aan de choking challenge

Gebruik jij de choking challenge om je problemen even niet te ervaren, maar loop je eigenlijk rond met gedachten aan zelfdoding? Neem dan iemand in vertrouwen en praat over je problemen. Bij 113 helpen we je niet alleen met gesprekken via onze chat of telefoon (0800-0113), maar ook met gratis online therapie of coaching. Want je staat er niet alleen voor.