Je hebt gezocht op "Cyberpesten cijfers". Ben je op zoek naar cyberpesten cijfers omdat je er zelf mee te maken hebt? Of maak je je zorgen over je kind dat online gepest wordt? Cyberpesten cijfers maken duidelijk dat deze vorm van pesten aardig vaak voorkomt. Zo'n 8% van de jongeren heeft er volgens het CBS last van. De cyberpesten cijfers van het ANP geven aan dat het gaat om zo'n 400.000 jongeren.
Online gepest worden kan van grote invloed zijn op je zelfbeeld. Veel mensen voelen zich er somber en wanhopig door. Heb jij ermee te maken en denk je hierdoor wel eens aan zelfdoding? Dan kan een gesprek met de hulplijn van 113 erg opluchten. Bel 0800-0113 of chat met ons.
Zelfdoding door cyberpesten cijfers zijn niet makkelijk te vinden. Wel zijn er de afgelopen jaren berichten in het nieuws verschenen waaruit bleek dat cyberpesten een rol speelde bij suïcide. De cyberpesten cijfers geven aan dat een flink aantal jongeren slachtoffer is van deze digitale vorm van pesten. Tegelijkertijd geven de zelfdoding cijfers van de laatste jaren aan dat er een toename is in zelfdodingen door jongeren. Het is dus mogelijk dat er een verband is. De cyberpesten cijfers geven aan dat vooral meisjes in de leeftijd van 15 tot 18 jaar ermee te maken krijgen. Maar ook jongens kunnen slachtoffer worden.
Cyberpesten kan ervoor zorgen dat je last krijgt van gevoelens als machteloosheid, angst, neerslachtigheid en schaamte. Soms voelt het alsof je de sporen van cyberpesten niet kunt uitwissen. Daardoor kan het voorkomen dat je niet meer verder wil leven. Is dit voor jou herkenbaar? Dan kan het fijn zijn om over deze gevoelens te praten. Bij 113 kan dat volledig anoniem. Neem contact op met onze hulplijn. Je kunt natuurlijk ook praten met je huisarts. Of met iemand in je omgeving die je kent en vertrouwt.
Slachtoffers van cyberpesten geven aan dat ze zo'n negatief beeld van zichzelf kregen, dat ze gingen denken aan zelfdoding. Ze voelden zich moedeloos en wisten niet meer hoe ze verder moesten. Het gevoel dat anderen een verkeerd beeld van ze hadden was moeilijk te verdragen. Heb jij hier ook mee te maken? Dan kan het goed zijn om te weten dat je er niet alleen voor staat. De medewerkers van 113 luisteren en denken met je mee. Bel 0800-0113 of chat via de hulplijn. Je hoeft het niet alleen te doen. Wij zijn er voor je.