Denk je aan zelfdoding?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen.

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Genegeerd worden

Genegeerd worden is voor de meeste mensen een pijnlijke ervaring. Vooral als het lange tijd aanhoudt, kun je genegeerd worden als heel kwetsend ervaren. Genegeerd worden kan je leven ook een stuk moeilijker maken. Genegeerd worden op het werk kan bijvoorbeeld niet alleen leiden tot teleurstelling en frustratie, maar ook tot verminderde prestaties. Eigenlijk is negeren gewoon pesten. Is genegeerd worden voor jou aan de orde van de dag? Voel je je hierdoor somber of wanhopig?

Heb je het gevoel dat je waardeloos bent en leidt dit tot gedachten aan zelfdoding? Dan kan een gesprek met 113 erg opluchten. Je kunt zowel bellen (0800-0113) als chatten. Wij zijn 24/7 open.

Genegeerd worden op het werk

Genegeerd worden op het werk is iets wat regelmatig voorkomt. Het is bijvoorbeeld een vorm van 'bossing', waarbij een leidinggevende een medewerker het leven zuur probeert te maken. Dit komt verrassend vaak voor bij medewerkers die intelligent, getalenteerd en toegewijd zijn. Omdat hun leidinggevende hen ervaart als een bedreiging, kan hij of zij ervoor zorgen dat ze genegeerd worden. Het doel hierbij is om de medewerker zo te frustreren dat deze uit eigen beweging opstapt. De werkgever hoeft dan namelijk geen ontslagvergoeding te betalen. Herken je deze situatie? Dan kan het erg verstandig zijn om dit bespreekbaar te maken met een vertrouwenspersoon. Dag in dag uit genegeerd worden is moeilijk te verdragen. Heb jij hierdoor last gekregen van zelfmoordgedachten? Bel of chat dan met 113.

Genegeerd worden en zelfdoding

Mensen zijn sociale dieren, die voor een deel van elkaar afhankelijk zijn. Mensen die genegeerd worden, voelen zich vaak afgewezen en buitengesloten door een groep. Dat is vaak bijzonder pijnlijk en kan diepe sporen achterlaten, waar je nog lang mee rondloopt. Genegeerd worden kan op alle leeftijden voorkomen en ervoor zorgen dat je een negatief zelfbeeld krijgt. Je kunt gaan denken dat je genegeerd wordt omdat er iets mis met je is. Je voelt je waardeloos en geïsoleerd, waardoor het kan lijken alsof je leven geen zin heeft. Het is mogelijk dat uit deze gevoelens en ideeën zelfmoordgedachten ontstaan. Hierover praten in een vertrouwelijk gesprek kan erg opluchten. Bij 113 kan dat ook anoniem en er is geen wachtlijst.