Denk je aan zelfdoding?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen.

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Homo zijn

Hoe weet je dat je homo bent? Homo zijn is niet altijd makkelijk. Voorkom zelfdoding en zoek hulp bij suïcidegedachten via 0800-0113 of de chat (24/7 gratis en anoniem).

Homo zijn

Als je als man verliefd wordt op een andere man schrik je daar misschien van. Want homo zijn is niet altijd makkelijk. En hoe weet je dat je homo bent? Misschien heb je veel vragen of schaam je je voor je gevoelens. Of ervaar je nare reacties van anderen. Sommige mannen krijgen daardoor zelfs gedachten aan zelfdoding. Praten lucht dan vaak op. Neem bijvoorbeeld een vriend(in) of familielid in vertrouwen. Je kunt ook 24/7 terecht bij 113 via 0800-0113 of onze chat. Gratis, vertrouwelijk en zonder wachtlijsten.

Hoe weet je dat je homo bent?

Een homo is een man die zich aangetrokken voelt tot andere mannen. Je kunt ook biseksueel zijn: dan val je op mannen en vrouwen. Het belangrijkste is dat jij je goed voelt over je seksuele geaardheid. Wil je daar hulp bij? Expreszo biedt de mogelijkheid om in contact te komen met andere homoseksuele mannen. Ongeveer 5 procent van de mannen is homoseksueel. Dus homo zijn is heel normaal en niets om je voor te schamen. Maar soms is dat makkelijker gezegd dan gedaan.

Homo zijn

Hoewel Nederland bekend staat als een tolerant land, is homo zijn nog lang niet door iedereen geaccepteerd. Vooral wanneer je familie of je vrienden je niet accepteren, kun je het daar erg moeilijk mee hebben. Soms zelfs zo erg dat je somber wordt en gedachten aan zelfdoding krijgt. Jaarlijks plegen zo’n 800.000 mensen wereldwijd zelfmoord. Problemen rondom seksuele geaardheid kunnen daarbij een rol spelen. Voorkom dat jouw situatie uit de hand loopt en zoek hulp.

Omgaan met homoseksualiteit

Heb jij erg veel moeite met homo zijn? Voorkom dat je in een neerwaartse spiraal terechtkomt, waarbij je uiteindelijk geen andere uitweg meer ziet dan een einde maken aan je leven. Praat bijvoorbeeld met je huisarts. Of neem contact op met de hulplijn van 113. Want je staat er niet alleen voor.