Denk je aan zelfdoding?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen.

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

K hole

Als je niet lekker in je vel zit, heb je misschien de neiging om drugs als ketamine te gaan gebruiken. Maar daarmee loop je wel het risico op een k hole ervaring. Grijp jij regelmatig naar drugs om je beter te voelen en heb je gedachten aan zelfdoding? Vaak lucht het op om daarover te praten met iemand die je vertrouwt. Spreek je liever een onbekende? Bel dan 0800-0113 of chat met onze hulpverleners van de hulplijn. Wij staan altijd voor je klaar. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Gratis, anoniem en zonder wachtlijsten.

Als het niet bij een k hole blijft

Ieder jaar plegen ongeveer 800.000 mensen zelfmoord. De meerderheid van hen is man. Bij een deel daarvan speelt drugsgebruik een rol. Vaak beginnen mensen met drugs uit nieuwsgierigheid of om hun vervelende emoties even niet te hoeven voelen. Maar verslaving ligt dan op de loer. Ketamine is vooral geestelijk verslavend, vanwege het fijne gevoel dat mensen kunnen hebben bij een k hole ervaring. Ben jij verslaafd geraakt aan ketamine of andere middelen? Dan kun je terecht bij Jellinek voor goede hulp.

Is een k hole gevaarlijk?

Je krijgt makkelijker een k hole bij een dosering van 70 mg of meer pure ketamine. Daarbij kun je je niet bewegen en ervaar je een veranderde staat van bewustzijn die op een bijna-doodervaring lijkt. Een k hole is gevaarlijk: je kunt er zelfs van in coma raken. Wanneer je ketamine combineert met alcohol of andere drugs wordt de verdovende werking versterkt en loop je dus meer risico.

Zie je het niet meer zitten na een k hole?

Als je regelmatig drugs gebruikt en een k hole ervaart, is de kans groot dat je verslaafd bent geraakt. Als je je dat realiseert, kun je je machteloos voelen. Sommige mensen krijgen daarbij suïcidegedachten en overwegen om een einde te maken aan hun leven. Maar je kunt hulp krijgen om je weer beter te voelen. Eén of meer gesprekken, online coaching of online therapie – het kan allemaal bij 113. Neem dus snel contact met ons op. Je krijgt een vaste therapeut waar je een aantal gesprekken mee voert. dat kan vanuit je eigen omgeving. Je kiest zelf of je het contact via de chat, de telefoon of berichten wilt laten verlopen. Ga je liever helemaal zelfstandig aan de slag? Meld je dan aan voor onze online zelfhulpcursus.