Als jij zoekt op "symptomen automutilatie" dan is er een kans dat je jezelf beschadigt. Het kan ook zijn dat je je zorgen maakt over iemand anders. Automutilatie heeft niet tot doel om het leven te beëindigen. Maar zelfbeschadiging en zelfmoordgedachten kunnen wel samen gaan.
Denk jij zelf (wel eens) aan zelfdoding? Het kan helpen om hier met iemand over te praten. Bij de hulplijn van 113 kan je dag en nacht terecht. Je kunt chatten of bellen naar 113 of gratis naar 0800-0113.
Maak je zorgen dat iemand in je omgeving zelfmoordgedachten heeft? Ook dan kan je bij ons terecht.
Je hebt gezocht op "symptomen automutilatie". De symptomen van automutilatie variëren. In feite beschadigt iemand zichzelf fysiek. Het gaat vaak om het beschadigen van armen en benen. Dit zorgt dan voor een kort moment van ontspanning. De druk is even van de ketel. Maar het is geen oplossing voor de onderliggende onrust.
Beschadig jij jezelf? Zoek hulp. Dat is misschien moeilijk. Weet dat je niet de enige bent. Veel mensen komen er met hulp weer vanaf.
Automutilatie kan nare gevolgen hebben. Het kan leiden tot ontstekingen. Of tot littekens. Soms gaan deze niet meer weg. Je beschadigt jezelf ook niet zomaar. Waarschijnlijk heb je veel last van spanning en onrust. Of je voelt jezelf heel rot en wilt dat gevoel verdoven. Het lukt je niet om een andere manier te vinden. Op onderstaande websites vind je informatie waar je hulp kunt vinden:
Je kunt ook naar je huisarts. Samen zoek je naar de juiste hulp.
De meest voorkomende symptomen van automutilatie zijn:
[bron: Mens en gezondheid]
Zelfbeschadiging is een ander woord voor automutilatie. De symptomen zijn dan ook hetzelfde.
Doe jij jezelf fysiek pijn? Denk je daarnaast aan zelfdoding? Probeer te praten over je gedachten aan de dood. Het is heel zwaar om hier alleen mee rond te blijven lopen. En het hoeft niet. Neem iemand in je omgeving in vertrouwen. Als eerste stap. Zorg dat je de juiste hulp krijgt. Wil je niemand belasten? Of schaam je je voor je zelfmoordgedachten? Bij 113 kan je terecht voor een anoniem gesprek. 24/7. Chat of bel (0800-0113) met onze hulplijn. Ook als je je zorgen maakt dat iemand anders kampt met het leven kan je bij 113 terecht. Kijk hier voor informatie.