Je hebt gezocht op Tentamen suicidii. Van een tentamen suicidii wordt gesproken als een poging tot zelfdoding is mislukt. Een meer alledaags woord voor tentamen suicidii is zelfmoordpoging. Hierbij heeft iemand dus doelbewust geprobeerd om een einde aan zijn of haar leven te maken, maar om een of andere reden is dat niet gelukt.
Heb je gezocht op tentamen suicidii omdat je zelf vaak denkt aan zelfdoding? Of maak je je zorgen om iemand in je omgeving, bij wie je suïcidegedachten vermoedt? Dan kan het erg fijn zijn om deze gedachten en gevoelens te delen. Dat kan meteen door te bellen naar 0800-0113 of te chatten met 113.
Wat is een tentamen suicidii? Het is de medische term voor een poging tot zelfdoding of zelfmoordpoging. Je ziet het woord tentamen suicidii vaak in medische rapporten. Maar ook in andere officiële berichten. Deze beschrijven dan de manier waarop iemand heeft geprobeerd om zijn of haar leven te beëindigen. Bij een tentamen suïcidii is dit dus niet gelukt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de persoon die een tentamen suïcidii deed, gevonden werd voordat hij of zij kwam te overlijden. Als iemand die een poging tot zelfdoding heeft gedaan op tijd medische hulp krijgt, is er een aardige kans dat die persoon weer kan herstellen. Dit komt regelmatig voor; lang niet alle pogingen tot zelfdoding slagen. Na een tentamen suicidii heb je vaak langere tijd medische en psychische hulp nodig om deze ingrijpende gebeurtenis te boven te komen. Toch is dit mogelijk.
Als je begint te denken aan zelfdoding, zit je vaak in een erg moeilijke fase van je leven. Waarschijnlijk ervaar je sterke emoties. Emoties zoals verdriet, woede, teleurstelling of wanhoop. Maar het kan ook zijn dat je juist bijna niets meer voelt. En je vrijwel nergens meer interesse in hebt. In beide gevallen kan je leven uitzichtloos gaan lijken. Heb je wel eens het gevoel dat je maar beter uit het leven kunt stappen? Denk je wel eens aan manieren om er een eind aan te maken? Dan kan het erg opluchten om hierover te praten. Met iemand die je kent en vertrouwt. Of met je huisarts. Durf je geen bekende in vertrouwen te nemen? Dan kan anoniem bellen naar 0800-0113 of chatten met 113 prettig zijn. Je staat er niet alleen voor. Neem contact op met onze hulplijn.