Een paniekaanval kan eng zijn, zowel voor degene die de paniekaanval heeft als voor de mensen daaromheen. Wat te doen bij paniekaanval partner? En hoe herken je een paniekaanval eigenlijk? Voorkom zelfdoding door een paniekaanval en schakel hulp in. De eerste stap is praten met iemand die je vertrouwt. Bijvoorbeeld een familielid, vriend(in) of je huisarts. Voor hulp bij paniekaanvallen en suïcidegedachten kun je 24/7 gratis contact opnemen met de hulpverleners van 113 via telefoonnummer 0800-0113 of onze chat.
De naam zegt het al: bij een paniekaanval ben je tijdelijk in paniek. Je ervaart gedurende een aantal minuten een angstig gevoel. Je kunt bang worden om gek te worden. Daarbij heb je vaak lichamelijke symptomen zoals hartkloppingen, druk op de borst en duizeligheid. Daardoor kun je het gevoel hebben dat je doodgaat. Bij MIND vind je meer informatie over een paniekaanval en wat te doen als jij of je partner paniekaanvallen heeft.
Als je vaak paniekaanvallen hebt, kan dat je leven verpesten. Sommige mensen plegen daarom zelfmoord. Maar zover hoeft het niet te komen. Paniekaanvallen zijn vaak goed te voorkomen en te behandelen. Loop je rond met gedachten aan zelfdoding, bijvoorbeeld door paniekaanvallen? Zoek dan professionele hulp bij paniekaanvallen en ga bijvoorbeeld naar je huisarts. Of neem contact op met 113 via onze chat of gratis telefoonnummer 0800-0113.
Als je partner paniekaanvallen heeft, kun je je machteloos voelen. Zeker als hij of zij hulp weigert. Ook dan lucht praten vaak op. Neem bijvoorbeeld een familielid of een goede vriend(in) in vertrouwen. Of praat met je huisarts.
Vermoed je dat jouw partner gedachten heeft aan zelfdoding? Dan kun je terecht bij 113. Bel ons op 0800-0113 of bel naar onze overleg- en advieslijn. Je kunt ook kijken bij onze tips en tools.