Je hebt gezocht op Doodsoorzaak Herman Brood. Herman Brood was een bekende Nederlandse zanger, kunstschilder, pianist, en acteur. In 2001 maakte hij een einde aan zijn leven.
Zoek jij informatie over de doodsoorzaak van Herman Brood omdat je ook aan zelfdoding denkt? Praat dan over die gedachten. Dat kan opluchten en ruimte geven. Je kunt altijd bellen (0800-0113) of chatten met een hulpverlener van 113 Zelfmoordpreventie Je kunt ook eerst een zelftest doen. Je krijgt dan direct advies wat je het beste kunt doen.
Ben je in levensgevaar? Bel dan direct 112.
Ben je op deze pagina terecht gekomen nadat je gezocht hebt op "doodsoorzaak Herman Brood"? Toen Herman Brood overleed in 2011 kwam dit bij veel mensen erg heftig binnen. Herman Brood was bij veel mensen geliefd om met name zijn muziek en zijn schilderijen. En het was iemand die volop in het leven stond en er zoveel mogelijk uit wilde halen.
Als je door gedachten aan de doodsoorzaak Herman Brood zelf kampt met gedachten aan de dood, dan is het belangrijk dat je hierover praat. ga naar je huisarts, of praat met een vriend(in), familie, bekende, decaan of vertrouwenspersoon. Wil of kan je dat niet, neem dan contact op met ons. Bel 0800-0113 of chat anoniem met een van onze hulpverleners.
Toen Herman Brood overleed in 2011 liet hij een brief achter waarin onder andere stond “Maak er nog een groot feest van”. Hij is bekend van de bands Cuby and the Blizzards en van de formatie die hij zelf oprichtte: Herman Brood & His Wild Romance. De laatste jaren van zijn leven besteedde hij veel tijd aan schilderen. Pas na zijn dood werd dit werk echt populair en werden verschillende tentoonstellingen georganiseerd in bijvoorbeeld het Cobra Museum in Amstelveen.
Als je (wel eens) denkt aan de dood maar je wilt geen contact opnemen met iemand om hierover te praten, dan is onze gratis online zelfhulpcursus Leven onder controle misschien wat voor je. Deze cursus kun je zelf helemaal doorlopen. De cursus bestaat uit 6 lessen. Elke les bestaat uit theorie, tips en een aantal opdrachten. Je kunt eventueel ook begeleiding krijgen van een van onze hulpverleners. En je kunt natuurlijk ook alsnog contact met ons opnemen nadat je de cursus hebt gedaan. Meld je aan en start direct.
113 heeft een veiligheidsplan gemaakt dat je kan helpen om beter voorbereid te zijn als je uit balans raakt en in een crisis dreigt te raken. Je kunt het plan downloaden, invullen en uitprinten zodat je het altijd bij je kunt hebben. Het is aan te raden om het samen met een vriend(in), familielid, bekende of hulpverlener in te vullen.
Je kunt ook onze Backup App (gratis) downloaden. Deze app heeft verschillende tools die je kunnen helpen om een crisis te overbruggen of een volgende crisis te voorkomen.
Heb je het gevoel dat je de controle kwijt bent en weet je niet meer wat je moet doen? Wil of kan je niet bellen of chatten met onze hulpverleners? Kijk dan bij onze tips om je gepieker te stoppen, hoe je kunt ontspannen of beter kunt slapen.