Denk je aan zelfdoding?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Hoeveel genders zijn er?

Je vraagt je af hoeveel genders er zijn. Dat is begrijpelijk aangezien er steeds meer genders lijken te zijn. Je gender hoeft niets te maken met je geslacht. Gender heeft te maken met wie jij bent. En je identiteit. Die bepaal je zelf. Helaas is het zo dat mensen die worstelen met hun gender en identiteit zich vaak onbegrepen voelen. Het kan gebeuren dat je depressieve klachten ontwikkelt. Je kunt vast raken in je eigen gedachten en zelfs niet meer willen leven. Weet dan dat je altijd contact op kunt nemen met 113 via 0800-0113 (gratis) of de chat als je met dit soort gedachten worstelt.

Hoeveel genders zijn er: LHBTIQA+/queer

Hoeveel genders zijn er. Dit heeft alles te maken met LHBTIQA+/queer. LHBTIQA+. Is de afkorting van lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, intersekse, queer en aseksueel. De plus staat voor iedereen die zich niet kan vinden in de letters LHBTIQA. De letters staan dus voor iedereen die geen hetero of cisgender is. Cisgender betekent niet transgender.

Kun je het aantal genders tellen?

Je kunt zelf bepalen wie je bent en wat je identiteit is. Daarom kun je het aantal genders in bijvoorbeeld Nederland niet tellen. Dit kun je ook niet doen door chromosomen of hormonen te identificeren. Iedereen bevindt zich op een ander spectrum tussen mannelijk en vrouwelijk. Dus nee, je kunt het aantal genders niet tellen. Weet wel dat je altijd mag zijn wie je wil zijn. En hopelijk leef jij in een omgeving waarin je jezelf durft te zijn. Worstel je met je identiteit en heb je het gevoel niet jezelf te kunnen zijn? Dat kan leiden tot depressiviteit en gedachten aan de dood in het ergste geval. Probeer dan iemand in vertrouwen te nemen die je vertrouwt. Of neem contact op met 113, via de chat of bel direct naar 113.

Is Nederland LHBTIQA+/queer vriendelijk?

Nederland speelde in 2001 een koplopersrol in de wereld. Het huwelijk voor twee partners van hetzelfde geslacht werd opengesteld. Inmiddels is Nederland afgezakt naar plek 12 op de ranglijst van de LHBTI-organisatie ILGA-Europe. Gelukkig blijft de acceptatie stijgen over de hele linie, blijkt uit statistieken van het Sociaal Cultureel Planbureau. Helaas krijgen LHBTIQA+’ers nog steeds te maken met veel hatelijke opmerkingen en geweld. Dat heeft een enorme impact voor onder andere het zelfvertrouwen van LHBTIQA+’ers.

Worstel jij met je identiteit en voel je je niet geaccepteerd? Heb je daarbij gedachten aan de dood? Onderneem dan actie. Probeer in gesprek te gaan met iemand die je vertrouwt of neem contact op met 113 via 0800-0113 of bel direct naar 113. Is bellen een te grote stap? Je kunt ook met ons chatten.