Denk je aan zelfdoding?

Er vindt woensdag 22 januari tussen 22:00 uur en 00:00 uur onderhoud plaats bij onze telefoniepartner. Mocht een gesprek afgebroken worden, bel dan direct terug. De chat werkt gewoon. Ben je in levensgevaar bel dan 112.

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Suïcidepreventie in organisaties

Met gemiddeld 5 zelfmoorden per dag en de wetenschap dat 1 op de 40 Nederlanders wel eens suïcidale gedachten heeft, is de kans groot dat je tijdens je werk iemand tegenkomt die hier last van heeft. Dit kan een klant zijn of een medewerker/collega.

Ben je werkzaam als bijv. schuldhulpverlener, medewerker Werk en Inkomen, deurwaarder, advocaat, personeelsadviseur of reïntegratiecoach? Het signaleren van zelfmoordgedachten kan van levensbelang zijn: het bespreken van deze gedachten kan een enorme opluchting zijn. Verwijzen naar professionele hulp kan het zetje zijn dat nodig is om iets aan deze problemen te doen.

Wat kun je doen als professional of bedrijf/organisatie/instelling 

  • Zelfmoordpreventie (en nazorg) opnemen in beleid (sociale veiligheid) 
  • Zorgen voor heldere rollen: wie heeft welke taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden? Naar wie verwijs je binnen/buiten de organisatie door? 
  • Voorlichting aanbieden aan medewerkers over signaleren van eventuele suïcidaliteit
  • Een training volgen of organiseren in gespreksvaardigheden rondom suïcidepreventie In onze gratis online training suïcidepreventie en de gatekeepertraining leer je hoe je dat kunt doen. Onze Academy biedt trainingen en voorlichtingen op maat.

Suïcidepreventiebeleid in de organisatie

Weten over hoe je suïcidepreventie kunt opzetten of verbeteren? Op deze pagina vind je handvatten om suïcidepreventie een structurele plek te geven binnen de organisatie.
Specifieke informatie voor: Schuldhulpverleners en de Agrarische sector.

Te gebruiken materialen

Contact

Neem contact met ons op